Nytt år – nye muligheter

7. januar 2013

Hverdagsliv 2013, natur

Jeg er ikke mye aktiv innen bloggeverden for tiden. Ikke mye aktiv innen noe som helst, føler jeg. Vinteren med sine våte og mørke dager har tydeligvis tatt knekken på meg også. Ikke vinterdepresjoner, men rett og slett lei av våte sokker, skitne biler, kalde hus – OG dårlig lys! Har faktisk sagt nei til nesten all fotografering i vinter. Jeg ble rett og slett så sliten og lei av ikke å få til de bildene jeg vil ha, lyset er ikke til stede, og blitsen skjønner jeg rett og slett ikke! Det vil si, jeg klarer på et vis å få blitsen til å fungere, men ikke spør meg hva jeg gjør. Så jeg har – IGJEN! – startet opplæring via Kelbytraining.com. For å se om jeg klarer å knekke blits-koden… Men naturlig lys er og blir det jeg liker best. Heldigvis har solen snudd og forhåpentligvis kommer fotogleden tilbake.

Jeg tar selvfølgelig bilder. Dokumentariske bilder som det så fint heter. Jeg skal nok klare å få laget album til ungene mine med bilder gjennom høsten og vinteren 2012/2013 likevel. Men det blir ordinære bilder – uten ‘wow’-faktor og spektakulært lys. Men minner som hjelper dem til å huske. Regnvær flere dager i strekk, en tur til Geilo på tidligvinteren med søte Linda og Marie som skilærere, juletrehogst på Klosteret med gode venner og masse moro i nedoverbakken, slakting av en hjortekalv på kjøkkenbordet… jo da, ting skjer. Heldigvis. Vinterdvalen er kanskje ikke så dyp likevel.

Og jeg har begynt å våkne. Lørdag hadde jeg bestemt meg for å tvinge ungene ut, uansett vær og føre. Det ble ikke lange turen, tåken hang og duskregnet gjorde oss relativ våte. Men med kvikklunch i sekken og lovnad om kakao når vi var tilbake gjorde at humøret ikke var så svart likevel. Og siden jeg har satt meg som mål å lære annen type fotografering også ble landskap prioritert denne gangen. Og svart/hvitt er egentlig ganske så fantastisk!
_K3B3387_K3B3383_K3B3382_K3B3361_K3B3352_K3B3310